Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат и към тях се прибавя разтопеното кокосово масло. Смесват се, до образуване на влажни трохи. Кокосовото масло може да се замените със същото количество краве масло. След това сместа се разпределя във форми за печене на мъфини, в които предварително е поставена хартиена капсула. Притиска се, за да се образува блат. Най-лесно това става с дъното на малка чашка.
Мангото се нарязва на дребни кубчета и се залива със сока от лайм.
Слага се на котлона и се вари няколко минути, заедно със захарта. След това се заделят няколко парчета манго, а останалото се смила в блендер.
Към пюрето от манго се прибавят крема сиренето и яйцата и отново се блендира за кратко.
След това се добавя фино настърганата кора лайм и сместа се разпределя се във формите.
Формата с мини чийзкейковете се слага в загрята фурна на 160°С на водна баня и се пече около 30 минути. Оставя се в изключена фурна за още 10 минути. След това се охлажда до стайна температура.
С миксер се разбива добре охладената течна сметана, пудра захар и маскарпоне, до образуване на връхчета.
Сместа се слага в пош и с този крем се декорират сладкишите. Накрая се добавят по парченце от мангото и по няколко боровинки на всеки от чийзкейковете и се слагат в хладилник да се охлаждат за 4-5 часа.
Мини чийзкейк с манго и лайм - вкусно, ефектно и свежо предложение за всеки повод.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за боровинков чийзкейк, неустоим чийзкейк с маскарпоне или някой от тези вкусни десерти в чаша.