Начин на приготвяне
Бисквитите смелете с блендер или точилка. Разтопете маслото и го добавете към тях. Размесете до получаване на маслени трохи. Сипете във форма със свалящ се борд 26 см. Сложете да стегне в хладилник.
Накиснете желатин в две чаши, разделяйки го по 10 г с по 100 мл студена вода, докато набъбне. Разбийте сметаната.
Смесете пудрата захар с крема сиренето и разбъркайте. Добавете сметаната и разбийте с миксер.
Добавете прясното мляко, пак разбъркайте и разделете крема за вашия чийзкейк на две части. В едната сложете сладкото от боровинки.
Разтопете единия желатин на водна баня. Когато е разтопен, добавете при крема с боровинките. Разбъркайте и сипете бисквитения блат. Върнете в хладилник за час.
Обелете и нарежете мангото на парчета. Поставете в блендер и смесете. Добавете към другия крем с останалия желатин, който пак се поставили на водна баня. Изсипете върху боровинковия чийзкейк.
Пак оставете в хладилник за няколко часа или за нощта. После извадете и украсете с пресни боровинки.
Двуцветният чийзкейк с манго е готов!