Начин на приготвяне
Бързи, лесни и много вкусни гевречета със сирене, които да приготвите на вашите малчугани за закуска.
Всичко се омесва в изброената последователност. Последно се добавя натрошеното сирене и се доомесва, колкото да се разпредели равномерно.
Тестото престоява 20 минути, покрито с кърпа и след това се разделя на 12 малки топчета.
Всяко от тях се разточва върху набрашнена повърхност на кръг с дебелина около 0.5 см.
С формичка или с по-голяма капачка се изрязва дупка в средата, след което гевречетата се пържат в нагорещено олио на средна степен на котлона.
От възможни 6 степени на котлона ги пържих на 4-та степен.
Бързи и лесни гевречета със сирене за закуска, за из път или за следобедно хапване.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за сладки гевреци или коледни гевреци.