Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Лесни питки със сирене на тиган

Лесни питки със сирене на тиган

Лесни питки със сирене на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Няма втасване, няма печене във фурната - просто месите и приготвяте за нула време Лесни питки със сирене на тиган"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакет /7 г./
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • захар - 1 ч.л.
  • вода
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и 1 с.л. брашно. Оставете маята на топло, за да бухне.

Пресейте брашното и направете кладенче.

Изсипете маята, добавете солта и зехтина. Разбъркайте. Добавяйте на порции топла вода до замесването на меко, нелепнещо тесто.

Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

От готовото тесто направете 7-8 топки. В средата на всяка топка сложете натрошено сирене.

Разточете всяка топка на питка, може и само да ги раздърпате.

Загрейте тиган за печене. Намажете го с масло и поставете една от питките.

Изпечете до златисто, след което обърнете и от другата страна.

Изпечете и останалите питки по същия начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: