Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и 1 с.л. брашно. Оставете маята на топло, за да бухне.
Пресейте брашното и направете кладенче.
Изсипете маята, добавете солта и зехтина. Разбъркайте. Добавяйте на порции топла вода до замесването на меко, нелепнещо тесто.
Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло, за да втаса.
От готовото тесто направете 7-8 топки. В средата на всяка топка сложете натрошено сирене.
Разточете всяка топка на питка, може и само да ги раздърпате.
Загрейте тиган за печене. Намажете го с масло и поставете една от питките.
Изпечете до златисто, след което обърнете и от другата страна.
Изпечете и останалите питки по същия начин.