Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Пържени гевречета със сирене

Пържени гевречета със сирене

Пържени гевречета със сирене
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Денят е по-светъл и весел с 1-2 топли пържени гевречета със сирене"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 - 2 щипки, смлян
  • брашно - 500 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със солта, захарта, червения пипер и ригана. В киселото мляко сложете содата, разбъркайте и когато млякото шупне, го изсипете при яйцата.

Добавете олиото и натрошеното сирене и разбъркайте сместа. Пресейте брашното и направете в него кладенче. Изсипете в него сместа и замесете меко тесто.

Разточете тестото на кора с дебелина около 1.5 см. и с помощта на чаша с остър ръб изрежете кръгчета, а след това с по-малка чашка в кръгчетата изрежете дупки, така че да получите гевречета.

Преди да режете с чашките, потапяйте ръбовете им в брашно, за да не полепва тесто по тях. Загрейте олио на огъня и пуснете в него гевречетата.

Олиото трябва да е повечко, за да не прегарят. Като се изпържат от едната страна, обърнете ги и от другата.

Пържените гевречета със сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: