Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със солта, захарта, червения пипер и ригана. В киселото мляко сложете содата, разбъркайте и когато млякото шупне, го изсипете при яйцата.
Добавете олиото и натрошеното сирене и разбъркайте сместа. Пресейте брашното и направете в него кладенче. Изсипете в него сместа и замесете меко тесто.
Разточете тестото на кора с дебелина около 1.5 см. и с помощта на чаша с остър ръб изрежете кръгчета, а след това с по-малка чашка в кръгчетата изрежете дупки, така че да получите гевречета.
Преди да режете с чашките, потапяйте ръбовете им в брашно, за да не полепва тесто по тях. Загрейте олио на огъня и пуснете в него гевречетата.
Олиото трябва да е повечко, за да не прегарят. Като се изпържат от едната страна, обърнете ги и от другата.
Пържените гевречета със сирене са готови.