Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с течен шоколад и фъстъчено масло

Чийзкейк с течен шоколад и фъстъчено масло

Чийзкейк с течен шоколад и фъстъчено масло
Снимка: Виолета Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Чийзкейк с течен шоколад и фъстъчено масло - греховно вкусен и лесен за приготвяне."

Необходими Продукти

  • бисквити - 100 г
  • разтопено масло - 90 г
  • крема сирене - 175 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • течен шоколад - 1 и1/2 с.л.
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за Чийзкейк с течен шоколад и фъстъчено масло е за тавичка 12×5:

Бисквитите за десерта се натрошават на ситно и към тях се добавя разтопено масло. Разбърква се, и се разстила в тавичка с падащо дъно. Прибира се за 20 мин. в хладилник да стегне. Крема сиренето и захарта се разбиват с миксер и към тях се прибавя сметаната.

Отново се разбива с миксер и получената смес се разделя на 2 части. Желатина се разделя на две равни части и се заливат с малко студена вода, колкото да се покрие. Към едната смес от крема се добавя течния шоколад и се разбърква добре.

Едната част от набъбналият желатин се загрява за кратко в микровълнова (около 20 секунди да се разтопи) и се добавя към шоколадовата смес.

Разбърква се и се изсипва върху бисквитения блат. Прибира се в хладилник за 30 мин. Към другата част от крема се добавя фъстъченото масло и другата част от желатина, отново минат през микровълнова. Разбърквате и изсипвате върху шоколадовата смес.

Целият шоколадов чийзкейк престоява в хладилник за 6 часа.

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за чийзкейк с крема сирене или вкусен чийзкейк с желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: