Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Шоколадов чийзкейк с фъстъчено масло

Шоколадов чийзкейк с фъстъчено масло

НелиНели
Новак
2244
Шоколадов чийзкейк с фъстъчено масло
Снимка: Ина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
8
"Надяваме се да сте на диета, за да изядем и вашето парче"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г какаови
  • масло - 125 г
  • крема сирене - 5 пакетчета х 125 г
  • шоколад - 2 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • фъстъчено масло - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите в блендер, а ако не разполагате с такъв ги сложете в найлонов плик и ги натрошете с точилка.

Към натрошените бисквити добавете разтопеното масло и разбъркайте до получаване смес с консистенцията на мокър пясък.

Така получената смес сложете в тавичка (ако имате с отделящо се дъно - моята е 23 см), разпределете я равномерно и притиснете добре с лъжица, за да получите блата за чийзкейка. Приберете го в хладилника да се охлади докато приготвяте крема.

В дълбока купа изсипете крема сиренето и разбъркайте, за да се отпусне, след което добавете 1 ч.ч. пудра захар и ванилията и отново разбъркайте.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата и го добавете към крема сиренето.

Разбърквайте до получаване на еднородна смес, след което намажете бисквитения блат и отново приберете в хладилника. Не се бърка с миксер, а с лъжица!

В купа смесете разтопеното фъстъчено масло и 1 ч.ч. пудра захар и залейте чийзкейка с получената смес. Загладете добре с нож или шпатула и оставете в хладилника за 3-4 часа да стегне.

Шоколадовият чийзкейк с фъстъчено масло е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#184261
Потребител#184261
Благодаря за рецептата, Нели! Приятелят ми много обича чийзкейк и реших да направя този, и двамата се влюбихме в него. Определено ще го правя често :-)
24.01.2017 10:31
1
Искра
Искра
Здравейте! Правила съм чийзкейк, но с желатин. Без него пак ли се получава ? :)
24.01.2017 09:40
1
1
Покажи всички подкоментари