Начин на приготвяне
Рецепта за Чийзкейк с течен шоколад и фъстъчено масло е за тавичка 12×5:
Бисквитите за десерта се натрошават на ситно и към тях се добавя разтопено масло. Разбърква се, и се разстила в тавичка с падащо дъно. Прибира се за 20 мин. в хладилник да стегне. Крема сиренето и захарта се разбиват с миксер и към тях се прибавя сметаната.
Отново се разбива с миксер и получената смес се разделя на 2 части. Желатина се разделя на две равни части и се заливат с малко студена вода, колкото да се покрие. Към едната смес от крема се добавя течния шоколад и се разбърква добре.
Едната част от набъбналият желатин се загрява за кратко в микровълнова (около 20 секунди да се разтопи) и се добавя към шоколадовата смес.
Разбърква се и се изсипва върху бисквитения блат. Прибира се в хладилник за 30 мин. Към другата част от крема се добавя фъстъченото масло и другата част от желатина, отново минат през микровълнова. Разбърквате и изсипвате върху шоколадовата смес.
Целият шоколадов чийзкейк престоява в хладилник за 6 часа.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за чийзкейк с крема сирене или вкусен чийзкейк с желатин.