Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Френска салата с леща и маслини

Френска салата с леща и маслини

Френска салата с леща и маслини
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Френската салата с леща и маслини е много вкусна и може да се сервира като гарнитура."

Необходими Продукти

  • зелена леща - 200 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • сушени домати - 3 бр.
  • печена чушка - 2 бр.
  • зелени маслини
  • черни маслини
  • копър - 5 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената леща се измива и сварява в подсолена вода и малко олио.

Сварената леща се отцежда и слага в купа за салата. Лукът се нарязва на дребно (може и зелен лук). Сушените домати се отцеждат от маринатата и също се нарязват на дребно.

Нарязват се маслините, копъра и заедно с останалите нарязани зеленчуци се слагат в купата при лещата. Салатата от леща се овкусява със сол, зехтин и балсамов оцет.

Разбърква се и се охлажда, след което е готова за сервиране.

Френската салата с леща и маслини е много вкусна и може да се сервира като гарнитура.

Ако обичаш да хапваш леща, опитай и предложенията ни за леща на фурна или червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: