Начин на приготвяне
Почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Задушваме в зехтин нарязан лук, морков, червена чушка и скилидки чесън да омекнат.
Добавя се малка лъжичка червен пипер, наливаме вода около 1 литър и оставяме да заври.
Лещата се измива, прибавя се във врялата зеленчукова смес и когато набъбне, добавяме още гореща вода да се свари, а това става бързо за около 20 -25 минути.
Към омекналата леща прибавяме сол на вкус.
В тиган с масло се загрява и прибавяме още 1 ч.л. червен пипер, разбърква се за кратко и сипваме отново при лещата.
Когато клокне, е готова и се изключва.
Може да поръсим лещата яхния с чубрица и сервираме!
Много е вкусна тази френска леща яхния!
Коментари