Начин на приготвяне
Яйцата разбийте в купа с пудрата захар.
Добавете нишестето и киселото мляко, като разбърквате до хомогенна смес.
Накрая добавете половината от плодовете.
Останалата половина от вишните разпределете на дъното на тавата или формата, в която ще печете.
Отгоре изсипете получената яйчена смес, изравнете и сложете във фурната.
Включете на 180°C и печете яйчения крем около 20 мин, докато стегне крема.
Извадете от фурната, минете леко с нож около стените на формата, за да се отлепи кремът, и обърнете в чиния.
Сложете в хладилник и охладете поне няколко часа.
Да ви е сладко!
Вкусни моменти: Препоръчвам да ползвате тава или форма с размери не повече от 20 см.
Печен крем с плодове без брашно масло при печене се надига като кекс с яйцата, но при вадене от фурната спада и е по-скоро като суфле.
Плодовете ползвах замразени вишни, вие, ако имате, може да ползвате пресни или друг вид плод, препоръчвам вишни, череши, сливи, ябълки.
Уверете се че костилките на плодовете са премахнати!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни бързи кремчета с нишесте.