Начин на приготвяне
Първо, измиваме руколата и я подсушаваме с кухненска хартия.
След което я поставяме в подходяща купа или чиния. Измиваме и нарязваме пресния лук на ситно, като го добавяме към руколата.
Включваме и гаудата, като нарязваме и нея на малки парченца, а след нея и чери доматите. Разбъркваме добре съставките.
Скаридите запържваме в тиган със загрят зехтин на умерен огън. Посипваме ги с малко чесън на прах. Готови са щом придобият оранжев цвят.
Щом са готови скаридите, ги поставяме върху другите продукти в чинията (купата).
Правим дресинг за салата, като смесваме лимоновия сок, горчицата, зехтина, меда, белия пипер и малко сол.
Бъркаме до хомогенна смес и заливаме салатата със скариди с нея.
Накрая включваме и крутоните към салата със скариди и горчичен дресинг!
Ако обичате скариди, опитайте и другите ни рецепти за салати със скариди или паста със скариди.
Коментари