Начин на приготвяне
Използвах шарен патладжан, но с всякакъв вид става. Патладжанът се реже на по-дебели кръгчета и се слага в солена вода поне за половин час, може и повече.
След това се измива и подсушава. Аз го изцеждам в центрофугата за зеленчуци.
Идва ред на печенето. Намазвам парчетата хубаво с мазнина, използвам кокосово масло без аромат.
Посолявам малко, може да добавите и чесън на прах. Нареждам върху решетката и пека на програма roast-200 °C - 10 минути от едната страна и 5 от другата.
След това слагам върху всяко резен домат и парче моцарела. Пека патладжаните с моцарела пак на 200 °C за още 8-9 минути до готовност.
Патладжан с домат и моцарела в еър фрайър са перфектно лятно предястие.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни рецепти за пълнен патладжан, рулца от патладжан или патладжан на фурна.
Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари