Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Патладжан ветрило на еър фрайър

Патладжан ветрило на еър фрайър

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Патладжан ветрило на еър фрайър
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Приготвянето на наистина вкусен патладжан може да бъде истинско предизвикателство, но тази рецепта определено ще ви допадне."

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • домати - 1/2 бр. пресен и обелен
  • топено сирене - 2 бр., триъгълни
  • кашкавал - около 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и нарязва като ветрило не докрай.

Намазнява се с 2 с.л. от олиото и се поръсва със солта.

Слага се директно в кошницата на фраера, като се разтвори хубаво като ветрило, за да се изпече добре.

Включва се на 200 °C за 15 минути. След това се изважда на хартия за печене, за да не изтече пълнежът.

В разрезите се слагат филийки домат, топено сирене и кашкавал.

Поръсва се с черен пипер, щипка сол и останалата 1 с.л. от олиото.

Включва се на 200 °C за 10 минути.

При сервиране патладжанът ветрило на еър фрайър се поръсва с магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: