Начин на приготвяне
Пилешките пържоли овкусих с кокосовото масло, червения пипер и куркумата. Пекох във фрайъра на програма roast - 185 °C за по 15 минути от двете страни.
През това време си направих соса. Измих спанака и го поставих в купа.
Залях го с вряла вода и го оставих за кратко. След това го изцедих.
В тиган сложих сметаната и крема сиренето. Добавих малко сол и чесън на прах, също и 1 с.л. лимонов сок.
Добавих спанака и бъркам за няколко минути, докато сметановият сос се сгъсти леко.
Пилешка пържола със спанак и сметана е идеална вечеря с любимия или с приятели.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пилешко в сос или нашето любимо пиле фрикасе.
Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия