Пилешка пържола от филе

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Пилешка пържола от филе
Снимка: Румяна милчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Значи така се приготвяли най-сочните пилешки пържоли от филе, пък ние да не знаем"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • лимонов сок - 70 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • сметана - 200 мл
  • сланина - 1 парче за мазане на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото пилешко месо се срязва през средата, за да станат две пържоли. Взимаме чукчето и леко ги начукваме от двете страни.

Поръсваме с черен пипер, пилешки бульон, който начупваме на много ситно, лимоновия сок и накрая прибавяме и сметаната.

Размесваме много хубаво и оставяме да престои така цяла нощ.

Пускаме скарата, мажем със сланина и слагаме да се пече месото, като го изтръскваме от сметаната.

Печем до готовност пилешките пържоли от двете страни. Гарнитурата е по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: