Начин на приготвяне
Започнете като сложите тенджера с вода на котлона на максимална температура. Когато заври, добавете сол, разбъркайте водата, за да поеме солта и добавете спагетите и ги варете 9-10 мин.
През това време, запържете гуанчалето на тиган с малко зехтин на ниска температура и го бъркайте постоянно, за да стане хрупкаво.
Когато вече е готово, изкарайте го на хартия да се отцеди и го оставете на нея. Сега в тигана, в който сте го пържили, трябва да е останало доста мазнина, добавете към нея, един черпак вода и я оставете така, понеже ще ни трябва за соса.
Сега вземете една метална купа и сложете в нея 2 жълтъка, настъргания пармезан, черен пипер и водата от тигана.
Сега сложете купата върху врящата вода със спагетите и бъркайте, докато не стане гъст сос, много е важно водата да не кипи, а да е умерена.
Вече имате готовия сос за спагети. Когато се сварят спагетите, минете ги през тигана да оберат мазнината, която е остана от гуанчалето и добавете малко вода.
След това ги изсипете при соса и разбъркайте добре. Ако са сухи, добавете малко от водата, в която се е варила пастата и пак разбъркайте добре.
Сега вземете една по-дълбока чиния и с помощта на черпак и щипка, навийте спагетите и ги сложете в чинията.
Нарежете гуанчалето на ситно и го сложете върху пастата, може да настържете и малко пармезан отгоре. Готово!
Тази Карбонара по оригинална италианска рецепта е най-вкусната, която сте опитвали.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за карбонара или тази паста със сметана.