Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по италиански

Спагети по италиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Спагети по италиански1 / 2
02/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Само сте си мислели, че сте яли спагети, докато не опитате нашето предложение"

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет спагети, по избор
  • домати - 800 г
  • аншоа - 1 консерва
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 1 глава, може и зелен
  • босилек - 3 - 4 листа
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • сол - на вкус
  • пармезан - 100 г настърган или друг вид твърдо сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката и я отцедете.

Загрейте зехтина в голям тиган с широко дъно и запържете за кратко лука. Когато омекне, добавете скълцания чесън.

Добавете половината домати - смлени и оставете сосът да ври, докато се сгъсти и излишната течност се редуцира максимално.

Добавете останалите домати, нарязани ситно. След 10 минути добавете аншоата и подправките.

В тигана добавете пастата, объркайте и снемете от котлона. Разпределете в чинии и гарнирайте с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ко стаа!!! :-)
ко стаа!!! :-)
ей бтчеди ко стаа!!! :-)
бе тоя пармезан нее ли мноо скъп?
06.07.2014 10:13
1
мариана
мариана
Какво правим ако на опаковката на спагетите няма описание? :^)
06.07.2014 10:07
7
Николай
Николай
лукът може би преди чесънат поне така си мисля чя трябва да бъде ако се сложат заедно чесънат ще изгори
15.07.2013 15:06
1
:)
:)
Лукът някой го е изял докато е бил писан начина на приготвяне.
07.07.2013 19:16
1
10
1
Покажи всички подкоментари
дикова
дикова
А лукът?
03.04.2013 14:25
1