Начин на приготвяне
Беконът се нарязва на дребно, като предварително се отстранява кожичката му и се задушава в тиган без мазнина на умерен котлон. Прибавя се лук, нарязан на жулиени.
Оставя се хубаво да се зачерви беконът и лукът да омекне за около 7-8 мин. Прибавя се заквасената сметана и се разбърква за около 3-4 мин, докато смени цвета си от бял на приятно жълт.
Добавят се жълтъците, леко разбити предварително, при непрекъснато разбъркване за около 2-3 мин, колкото да коагулират. Поръсват се с прясно смлян черен пипер.
Междувременно в тенджера с вода, сол и 2 с.л. зехтин се сваряват талиателите за определеното време по посочените инструкции.
Готовите талиатели се изцеждат и се заливат със сос Карбонара. Всяка порция се поръсва с настърган пармезан. Поръсва се с пресен босилек.
Талиателите Карбонара по оригинална рецепта са много вкусни.
Източник: Мама
Коментари