Начин на приготвяне
Маята се активира в купичка със затоплено прясно мляко и половин лъжица захар.
Брашното се пресява и се обърква със солта. По средата му се прави кладенче и в него се изсипва шупналата мая, едното яйце и жълтъкът от второто.
Замесва се меко тесто, като на няколко пъти се прибавя от омекналото масло.
Тестото се оформя на топка и оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто се разделя на 12 топки, които се оформят на продълговати хлебчета.
Нареждат се в тава, покрита с хартия и се оставят за повторно втасване. След това се намазват с разбития белтък и поставят да се пекат в предварително загрята на 180 °C фурна за около половин час.
За да станат хлебчетата за хотдог меки, във фурната се поставя метална купичка с вода.
Кренвиршите се поставят за кратко във вряща вода. Отцеждат се от водата и още топли се поставят в разполовено на две хлебче.
Отгоре им се слага кетчуп и горчица, след което мини хотдогс са готови за сервиране.
Вижте и как да ядем хотдог правилно.