Начин на приготвяне
Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци.
Загрейте незалепващ тиган на умерена температура на котлона и запържете листчетата бекон.
Отстранете бекона от тигана. Ако е съвсем малко мазнината от бекона, сипете малко олио в тигана.
Поставете лука в тигана. Посолете със сол и разбъркайте. Намалете температурата на котлона и гответе лука докато се карамелизира и стане златист около 15 мин. Извадете върху кухненска хартия.
В тиган на котлона загрейте 1 с.л. масло. Добавете зърната сладка царевица, захарта и овкусете със сол. Пържете докато царевицата се карамелизира в маслото, като периодично разбърквате около 15-20 мин.
Загрейте грил тиган. Запечете кренвиршите на тигана. Намажете леко кренвиршите с лютия сос.
Междувременно разрежете хлебчетата за хотдог и ги намежете с тънък слой масло. Запечете откъм страната намазана с масло на грил тигана.
Аранжиране: Намажете хлебчетата с тънък слой майонеза и горчица. Поставете кренвиршите и върху тях разпределете от карамелизирания лук. Отгоре подредете накъсани малки парчета от бекона и поръсете с царевица.
Бруклинският хотдог с царевица е готов.