Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Хотдог»Бруклински хотдог с царевица

Бруклински хотдог с царевица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бруклински хотдог с царевица
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За хората в Бруклин, това не е просто хот дог, а състояние на духа"

Необходими Продукти

  • бекон - 5 тънки листчета
  • лук - 2 глави
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • царевица - 5 с.л. сладка от консерва
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кренвирши - 4 бр.
  • хлебчета за хотдог - 4 бр.
  • лют сос - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л
  • горчица - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци.

Загрейте незалепващ тиган на умерена температура на котлона и запържете листчетата бекон.

Отстранете бекона от тигана. Ако е съвсем малко мазнината от бекона, сипете малко олио в тигана.

Поставете лука в тигана. Посолете със сол и разбъркайте. Намалете температурата на котлона и гответе лука докато се карамелизира и стане златист около 15 мин. Извадете върху кухненска хартия.

В тиган на котлона загрейте 1 с.л. масло. Добавете зърната сладка царевица, захарта и овкусете със сол. Пържете докато царевицата се карамелизира в маслото, като периодично разбърквате около 15-20 мин.

Загрейте грил тиган. Запечете кренвиршите на тигана. Намажете леко кренвиршите с лютия сос.

Междувременно разрежете хлебчетата за хотдог и ги намежете с тънък слой масло. Запечете откъм страната намазана с масло на грил тигана.

Аранжиране: Намажете хлебчетата с тънък слой майонеза и горчица. Поставете кренвиршите и върху тях разпределете от карамелизирания лук. Отгоре подредете накъсани малки парчета от бекона и поръсете с царевица.

Бруклинският хотдог с царевица е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: