Начин на приготвяне
В купа разбийте първо яйцата, а след това прибавете на струя млякото. Разбъркайте и добавете сухите съставки (слънчогледовото брашно, бакпулвера, захарта и ванилията).
Добре е да ги пресеете, за да избегнете образуване на бучки. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
След това си сложете тигана за палачинки на котлона. Намазнете с малко олио или друга мазнина по желание.
С черпак изсипете от сместа за палачинки в тигана. Според предпочитанията може да направите палачинките с големина на тигана или по малки тип американски палачинки.
Печете палачинките от двете страни за няколко минути до готовност.
Поднесете пухкави палачинки със слънчогледово брашно със сладко по избор, шоколад или мед. Да ви е сладко!
Вижте как да направите веган палачинки и най-вкусните кето палачинки.