Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със слънчогледово брашно

Хляб със слънчогледово брашно

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Хляб със слънчогледово брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
24/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Опитайте да приготвите хляба със слънчогледово брашно и си кажете мнението в коментар под рецептата"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетчета суха
  • слънчогледово брашно - 450 до 500 г
  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка поставяме маята заедно с лъжичката захар малко брашно и щипка сол.

Изливаме водата при сместа, разбъркваме добре и оставяме да шупне, като покриваме с кърпа.

В дълбок съд пресяваме брашното, прибавяме солта.

Правим си кладенче и след като вече е шупналата мая, я прибавяме.

Започваме да замесваме меко и еластично тесто.

Поставяме го в набрашнена купа и оставяме да втаса.

Когато тестото удвои обема си, го премесваме още веднъж и оформяме като топка.

Намазняваме и набрашняваме тава, и поставяме тестото със слънчогледово брашно в нея и оставяме отново да втаса.

След като тестото отново е втасало, с помощта на остър нож си правим няколко разреза.

Поставяме хляба в предварително загрята фурна на 160 °C.

Печем хляба със слънчогледово брашно за около 35-40 минути или до желания загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: