Начин на приготвяне
От дозата се получават 2 кето гофрети.
Всичко се разбива и пече в уред за гофрети. Не мажа плочите с мазнина, не залепват. Само за яйцата намазах с малко мазнина.
Направих два вида - с бадемово и слънчогледово брашно. Рецептата е една и съща, разликата е само в грамажа на брашното.
Във видеото показвам кое точно слънчогледово брашно използвам. Оказа се, че е подобно на кокосовото брашно. И двете поемат много влага. Брашното е с малко въглехидрати и с доста по-малко калории от бадемовото. Не е скъпо и излиза доста икономично. Определено за солените печива ми харесва повече от бадемовото. В кето десерти не съм го пробвала.
Трябва да знаете, че ако смелите сами слънчогледови семки, няма да се получи същото брашно.
Сместа за бадемовите гофрети се получи малко по-рядка, но не е проблем. Ако искате, може да добавите още малко брашно.
Кето гофрети с бадемово и слънчогледово брашно може да гарнирате с нещо соленичко.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия