Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Здравословен протеинов чийзкейк със сини сливи

Здравословен протеинов чийзкейк със сини сливи

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5314k1k5
Здравословен протеинов чийзкейк със сини сливи
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Здравословен протеинов чийзкейк със сини сливи - колкото повече парчета изядеш, толкова повече ще отслабнеш"

Необходими Продукти

  • за блата
  • овесени ядки - 50 г
  • кокосово масло - 30 г
  • сурови ядки - 10 г (бадеми, лешници, кашу)
  • сини сливи - 250 г (без костилки)
  • кафява захар - 11 г за поръсване
  • за протеиновата смес
  • кашкавалена извара - 554 г
  • яйца - 1 бр. (56 г)
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • течен подсладител - 3 с.л. (стевия)
  • овесени трици - 10 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе малка, но дълбока форма(18-20 см) с подвижен ринг. Застелете с хартия за печене.

Сложете съставките за блатчето - овесените ядки, кокосовото масло, суровите ядки. Разбъркайте хубаво с лъжица. Получават се трохи. Разстелете равномерно по дъното на формата, като притискате с лъжицата.

Отгоре наредете половинките обезкостени сини сливи с месестата част нагоре. Поръсете с кафява захар.

Сложете блатчето за 15 мин в предварително загрята на 170 °C фурна.

През това време пригответе протеиновата смес. В купа разбийте яйцето. Добавете изварата, ванилията и течния подсладител. Разбъркайте много добре съставките.

Извадете формата със сладкиша, изсипете сместа и подравнете. Отгоре поръсете равномерно овесени трици.

Върнете формата във фурната. Увеличете температурата на 180°C и печете чийзкейка още 30 минути.

Оставете протеиновия чийзкейк със сини сливи да се охлади. След което е добре няколко часа да се прибере в хладилник.

Нарежете на парчета и сервирайте здравословен протеинов чийзкейк със сини сливи

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: