Начин на приготвяне
Измийте добре свежо набраните горски гъби челядинка. Подсушете ги.
Нарежете на ситно зеления лук и моркова.
Подготовете си дълбог тиган за задушаване. Сложете маслото, гъбите, моркова и зеления лук. Задушете гъбите със зеленчуците на слаб огън за около 5 минути.
След това добавете брашното. Запържете с интензивно разбъркване до придобиване на златист цвят. Прибавете кимион по желание.
Добавете вода на тънка струя към вкусната гъбена каша. Бъркайте интензивно до получаване на гладка смес и варете до готовност.
Сервирате ароматната гъбена каша от горска челядинка и лук, като поръсите с пресен магданоз .
Добър апетит!
Вижте още как се сушат гъби и правилно консервиране на гъби.