Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Ароматна гъбена каша от горска челядинка и лук

Ароматна гъбена каша от горска челядинка и лук

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Ароматна гъбена каша от горска челядинка и лук
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сервирате ароматна гъбена каша от горска челядинка и лук, като поръсите с пресен магданоз. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • челядинки - 100 г
  • зелен лук - 1 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • морков - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - за запържване
  • кимион - по желание
  • сол - по вкус
  • вода - за кашата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свежо набраните горски гъби челядинка. Подсушете ги.

Нарежете на ситно зеления лук и моркова.

Подготовете си дълбог тиган за задушаване. Сложете маслото, гъбите, моркова и зеления лук. Задушете гъбите със зеленчуците на слаб огън за около 5 минути.

След това добавете брашното. Запържете с интензивно разбъркване до придобиване на златист цвят. Прибавете кимион по желание.

Добавете вода на тънка струя към вкусната гъбена каша. Бъркайте интензивно до получаване на гладка смес и варете до готовност.

Сервирате ароматната гъбена каша от горска челядинка и лук, като поръсите с пресен магданоз .

Добър апетит!

Вижте още как се сушат гъби и правилно консервиране на гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: