Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша с два вида лук

Гъбена каша с два вида лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Гъбена каша с два вида лук
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Вие само изчакайте да излезе пресният лук, че да видите каква каша ще ви приготвим - чинията ще оближете"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • брашно - 3 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • зелен лук - 1 стрък
  • олио - масло - 40 г
  • сол
  • куркума
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашата се приготвя изключително бързо, така че е подходяща за моментите, в които нямате нищо сготвено, а искате по-бързо да хапнете.

Гъбите се измиват и нарязват и се слагат в 3-4 с.л. сгорещена мазнина.

Пържат се 2-3 минути, след което добавяте праза и лука нарязани на колелца и добавяте 2 с.л. вода. Задушавате докато и те омекнат, след което добавяте брашното.

Бъркате няколко пъти, така че то да се запържи. Не се притеснявайте, че полепва по гъбите.

Внимателно доливате 1 ч.ч. вода. Слагате подправки на вкус и оставяте кашата да поври до харесваната от вас гъстота.

Някои хора не харесват силно изразения лучен вкус на тази каша и предпочитат да я правят само с перцата от зеления лук - също става много вкусно.

Гъбената каша с два вида лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: