Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Ароматна гъбена чорба

Ароматна гъбена чорба

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ароматна гъбена чорба
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматна и много вкусна чорбичка, която ще ви засити и накара да се усмихнете"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • домат - 1 или 2 - 3 с.л.доматен сос
  • сол
  • чубрица
  • чер пипер
  • за застройката
  • яйца - 2 жълтъка
  • лимонтузу - 1 к.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате гъбите. Запържвате ги в малко олио заедно с настъргания морков и нарязаната глава лук.

Наливате топла вода и след като заври, прибавяте измития ориз и нарязания на кубчета картоф.

Варите до готовност и 2-3 минути преди да свалите супата от огъня, прибавяте доматения сос.

Подправяте с черен пипер и чубрица.

Застройвате чорбата с яйцата, разбити с киселото мляко, брашното и лимонтузуто.

Поръсвате гъбената чорба обилно с магданоз и поднасяте.

Източник: Graciela Nikolova от Кулинарна мрежа

Ароматната гъбена чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: