Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте добре с миксер. Трябва да се получи пухкав крем.
Добавете есенциите, киселото мляко, бакпулвера и олиото и отново разбийте. Пресейте брашното и го добавяйте постепенно към сместа и разбърквайте с шпатула.
Намажете формички за мъфини с олио и с помощта на лъжица за сладолед, слагайте от сместа.
След като е вече разпределена сместа за кексчетата, боднете във всяка формичка по едно зърно грозде.
Печете мъфини с грозде и шоколад в загрята на 180-200 °C фурна за 15-20 минути или до суха клечка.
Разтопете шоколада в микровълновата. Моят беше черен и не се втечни добре, остана на трохи, затова просто го поръсих отгоре.
Вие можете да използвате друг шоколад и с помощта на пош да украсите вашите мъфини.
Станаха много вкусни мъфини с грозде и шоколад. Да ви е сладко!
Вижте и как да направите и вкусни солени мъфинки за малките калпазани. Вашите кексчета ще се получат и много добре със сушено грозде.