Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с карфиол и фета

Ригатони с карфиол и фета

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Ригатони с карфиол и фета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ригатоните с карфиол и фета, ако искате нещо наистина различно тази вечер за вечеря"

Необходими Продукти

  • ригатони - 200 г
  • карфиол - 500 г (цветчета)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • черни маслини - 60 г
  • фета - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете карфиола с подправките, добавете 2 с.л. зехтин и разбъркайте.

Прехвърлете го в тава за печене и гответе в предварително загрята фурна на 190°С за около 20-30 минути.

През това време нарежете лука на полуколелца, моркова - на тънки ленти по дължина, и наситнете чесъна.

В тиган загрейте зехтина и задушете нарязаните зеленчуци.

Прибавете изпечения карфиол и разбъркайте.

Междувременно сварете ригатоните в подсолена вода, отцедете ги и ги прехвърлете в тигана.

Добавете черните маслини и разбъркайте.

Разпределете ригатоните с карфиол в чинии и отгоре сложете сиренето Фета.

Ригатоните с карфиол и фета са ароматни и много вкусни.

Вижте как да готвите карфиол и начин на приготвяне на ориз от карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: