Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с рататуй

Ригатони с рататуй

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3615k1k2k1
Ригатони с рататуй
Снимка: Juliya
1 / 2
03/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Определено много вкусна паста, която си заслужава всяка секунда готвене - ригатони с рататуй"

Необходими Продукти

  • ригатони - 100 г
  • патладжани - 1бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1/2 бр.
  • чушки - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • босилек - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кубчета, задушете ги и извадете.

След това задушете нарязаните тиквички и ги прехвърлете към патладжаните.

Запържете нарязания на ситно лук, прибавете нарязаните на ситно чушки и настърганите моркови.

Обелете доматите, пасирайте ги с чесъна, сипете в тигана, добавете босилека и задушавайте до омекване.

Прибавете тиквичките и патладжаните, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

Междувременно сварете ригатоните в подсолена вода, отцедете и ги изсипете в тигана.

Разбъркайте и сервирайте ригатоните с рататуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: