Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пилешко с ригатони

Пилешко с ригатони

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пилешко с ригатони1 / 2
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Точно така се прави вкусна паста с пилешко Вижте рецептата"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешко месо - 4 порции (по 200 г всяка)
  • паста - 350 г ригатони
  • зелен лук - 2 стръка, наситнен
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • мащерка - ½ ч.л. прясна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чушки - 1 бурканче червени (300 г)
  • маслини - 55 г
  • гъби - 115 г нарязани
  • риган - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките се отцеждат и нарязват. В сгорещения зехтин на силен огън се задушава пилешкото по 2 минути от всяка страна.

Огънят се намалява и месото се оставя още 10 минути, като се обръща от време на време. Изважда се.

В тигана се запържват 2 минути чесънът, мащерката и дафиновият лист.

Слагат се пиперката и маслините и се оставят на огъня 2 минути. Прибавят се гъбите и риганът.

Посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя се на огъня до омекване на гъбите.

Порциите месо се нарязват по диагонал и се връщат в тигана със соса.

Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Прибавя се към месото и соса и се сервира веднага.

Поръсва се със ситно нарязания зелен лук.

Пилешкото с ригатони е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: