Начин на приготвяне
Измийте добре гроздето и го почистете от гроздовите семки. За по-лесно може да ползвате бяло грозде без семки.
Сложете зрънцата в блендер (400 грама).
Добавете един лимон на парченца, обелен, без бели част и семки. Ако кожичките му са дебели, също ги махнете.
Сложете натрошения лед и 30-40 г захар, а ако обичате по-сладко, може да добавите и още.
Включете уреда за минута и половина-две, за да смели всичко и да няма парченца от кожата на гроздето. В случай че блендерът ви не е достатъчно мощен и останат кожички, прецедете получения сок.
Разредете с 500 мл вода и сервирайте в кана с още кубчета лед по желание.
Много вкусен и освежаващ гроздов сок за директна консумация!
Вижте още за какво е полезен гроздовия сок, кое е гроздето за хубаво вино и как се консервира грозде.