Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на тънки ленти и се оставя да се маринова в сос от 100 мл. олио, оцета, 1 ч.л. захар, червен пипер, черен пипер, кимион, риган, чубрица и 1 ч.л. сол.
Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно, след което се запържват в олиото. Тиквичката се измива и рендосва - след което се оставя да се отцеди водата от нея. Морковите се обелват и рендосват - след което се запържват при лука и чесъна.
Когато морковите омекнат, се добавя отцедената тиквичка и се запържва всичко заедно. Добавя се 1 ч.л. захар и 1 ч.л. сол.
Щом се запържи тиквичката, се добавя зелето, запържва се за около 2-5 мин, и се сваля от котлона.
Маринованото пиле се поставя в друг тиган - заедно с маринатата и се запържва до златисто.
Когато пилешките гърди биват готови, се кипва вода с 1 ч.л. сол в нея и се сваряват спагетите, като не трябва да се преварени, варят се под 10 мин независимо от марката.
От сварените спагети изсипваме водата и добавяме пържените зеленчуци вътре.
Разбъркваме добре и добавяме и пилешките гърди към спагетите. Разбъркваме отново и сервираме спагети с пиле и зеленчуци.
Вижте още разликите между белите и кафяви спагети и в точно колко вода да варим спагети.
Коментари