Начин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Морковите също обелете и нарежете на полумесеци. Тиквичката нарежете на ивички, както и чушките. Зеления лук наситнете, а чесъна нарежете на филийки.
Бекона нарежете на дребни кубчета. Гъбите нарежете на филийки.
В дълбок тиган загрейте мазнината и задушете двата вида лук, чесъна и морковите. Когато са омекнали, прибавете към тях останалите зеленчуци и бекона.
Гответе до пълното омекване на всички зеленчуци. След като това стане, овкусете с подправките и сложете лютеницата. Разбъркайте и гответе още няколко минути на тих огън. Дръпнете от котлона и сложете тенджера с гореща вода на мястото на тигана.
Когато заври, сварете спагетите според указанието на опаковката. Отцедете и охладете спагетите и ги залейте с малко мазнина.
Изсипете това рагу от зеленчуци и бекон при пастата, разбъркайте добре и прехвърлете в йенска тавичка.
Настържете кашкавала, поръсете отгоре и запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути.
Накрая след като извадите ястието, го поръсете с наситнен магданоз.
Добър апетит!
Коментари