Начин на приготвяне
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно. Месото се измива, подсушава се, разрязва се на четири части, посолява се и се поръсва с черен пипер. Олиото се загрява в голям тиган и в него се запържват парчетата месо от всички страни до тъмно кафяво.
Месото се вади от олиото и се слага в чиния. В същата мазнина се запържват лукът, чесънът и морковът за 8 минути. Доматите се нарязват на резенчета и се добавят към пържените зеленчуци. Пържат се още 5 минути. Добавя се половината винo и всичко ври на бавен огън 10 минути.
Добавя се останалото вино и чаша вода. Оставя се да кипне и в съда се връща месото. Добавя се дафиновият лист, зърната черен пипер и всичко се задушава на бавен огън 2 часа. Приготвя се гарнитура, като гъбите се измиват и се готвят с масло 12 минути при непрекъснато бъркане.
Месото се вади от съда и се оставя на топло, като се похлупва. В малък съд се кипват 8 минути от соса, в който се е приготвяло месото, и се вари на бавен огън, докато не се сгъсти. С този сос се маже месото.
Останалият сос от готвенето на месото се претрива през гевгир. Месото се сервира, като се слага в чинии, до него се слагат гъби и всичко се полива със соса.