Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Класическо телешко с картофи яхния

Класическо телешко с картофи яхния

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Класическо телешко с картофи яхния
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Една класическа рецепта за яхнийка с телешко и картофи"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 300 г смлени от консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 100 мл слънчогледово
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи хапки. Сложете го в тенджера със студена вода и когато кипне, с решетъчна лъжица оберете пяната. Посолете.

Сварете месото до готовност, след което го извадете и прецедете бульона.

В тенджера сложете нарязания на ситно лук и налейте олиото.

Запържете за 5 мин, добавете червения пипер и веднага прибавете месото.

Объркайте продуктите, налейте от бульона и когато кипне, добавете нарязаните на едро картофи и моркови.

Когато картофите поомекнат, изсипете доматите. Гответе до готовност на продуктите.

Преди да отстраните ястието от котлона, излейте разтвореното с малко бульон нишесте, за да сгъсти сосът.

Поръсете телешкото с картофи щедро с нарязан на ситно магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвена днес
24.05.2023 20:37