Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с пресни чушки

Миш-маш с пресни чушки

PolinaGPolinaG
Новак
87623
Миш-маш с пресни чушки
Снимка: PolinaG
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Миш-маш с пресни чушки е идеалната витаминозна гозба за това време на годината"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг пресни (червени и зелени)
  • домати - 500 кг
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • сирене - 400 кг (по желание)
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ситно една глава кромид лук и 3-4 скилидки чесън. Задушете ги в тиган.

Добавете нарязаните чушки/пиперки, посолете и гответе до омекването им.

Изсипете обелените и накълцани на дребно домати.

Гответе, докато водата изври. Опитайте и ако се налага, добавете чаена лъжичка захар към вкусния миш-маш.

След това поставете яйцата и разбъркайте селската гозба.

Добавете сиренето и изключете котлона.

Сервирайте миш-маш с пресни чушки, поръсени с магданоз.

Вижте също как се прави миш-маш на фурна и научи кои подправки са подходящи за миш-маш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: