Начин на приготвяне
Цветчетата бял равнец, захарта, нарязания лимон, лимонтузуто и студената вода се смесват в подходящ съд и се разбъркват.
Съдът се захлупва и периодично се разбърква с дървена бъркалка. Държи се на стайна температура 24 - 48 часа, но ако е по-студено, може и повече.
В момента, в който започнат да се образуват мехурчета и напитата се газира, течността се прецежда през тензух и се прибира в хладилник, за да се забави ферментацията.
Готовият сайдер (тоник) от бял равнец и лимон е готов за консумация! Много вкусен, леко горчив и полезен за здравето.
По желание може да подсладите сайдера допълнително с домашен ментов мед за повече вкус.
Бъдете здрави!
Вижте също как се прави ябълков сайдер.
Коментари