Начин на приготвяне
Прави се кладенче от брашното и в него се слагат маста (която трябва да е на каша), виното и содата. Замесва се меко тесто и след това се точи.
Като се разточи се реже на дълго и в края се слага малко парченце локум завива се на пуричка и се реди в тава. Изпичат се до готовност.
През това време в друг съд се изсипва пудрата захар като в нея се добавят ванилиите и хубаво се смесват.
Готовите локумки се въргалят във пудрата захар и се редят в подходящ съд, отгоре може да се поръсят допълнително.
Забележки: Тестото, ако имате възможност, нека се замесва в топло помещение, за да не стегне маста в тестото.
Може да не си играете да точите, може да ги направите като топченца. Във всяко оформено топченце се слага парченце локум и се оформя на ново.
Коментари
Завивам като бебенца
Без сода