Начин на приготвяне
Измийте спанака и го оставете хубаво да се отцеди в гевгира.
Сложете тенджерка с вода на котлона и когато заври, поставете вътре пастата талиатели и поръсете с чаена лъжичка сол.
На съседния котлон, паралелно с приготвянето на талиателите, направете сотирания спанак и соса от сметана.
Първо, загрейте малко зехтин на силен огън и сложете чесъна на шайби. Почти веднага добавете спанака, за да не загори чесънчето. Сотирайте за кратко, докато омекнат листенцата, но трябва да запазят свежия си цвят.
Извадете в чиния (без мазнината) и оставете настрана.
В същия тиган, в който има малко от зехтина с аромат на чесън и спанак, сипете сметаната, щипка черен пипер и сол на вкус. Бъркайте за кратко, докато започнат да излизат мехурчета. Накрая сипете 3-4 лъжици пармезан на прах и отново разбъркайте.
Когато пастата е готова, прехвърлете я при соса. Ако е гъст, сипете малко от водата от варенето на талиателите.
Разпределете в три порции, сложете сотирания спанак отгоре и поръсете с още пармезан на прах или настърган по Ваш вкус.
Добър апетит с перфектните талиатели със сметана и спанак!
Вижте още вкусни предложения за паста със спанак, както и какво ни дава консумацията на спанак.