Начин на приготвяне
Сложете в тенджерка оризовия грис и млякото. Разбийте добре с телена бъркалка и варете на котлона 10 минути на умерен огън, като често разбърквате. Минутите се броят от момента на завиране.
След това сипете сметаната, кондензираното мляко (от високия процент, гъсто и сладко), ванилията и канелата.
Варете още 10 минути или до сгъстяване на крема. Гъстотата може да се регулира според вкуса. Ако искате си добавете още сметана или мляко, случай че кремчето ви се стори по-гъсто.
Имайте предвид, че след като изстине, ще стегне още.
Разпределете кремчето с грис в десертни купички и гарнирайте по Ваш избор - с поръска от канела, настърган шоколад, плодове.
Да ви е сладко с този перфектен крем с оризов грис!