Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Крем с оризов грис

Крем с оризов грис

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем с оризов грис
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Перфектен крем с оризов грис - нещо толкова красиво и вкусно, приготвено съвсем лесно"

Необходими Продукти

  • оризов грис - 150 г
  • прясно мляко - 450 мл
  • сметана - 250 мл сладкарска, 35% масленост
  • кондензирано мляко - 300 г
  • канела - 1 щипка, на прах
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджерка оризовия грис и млякото. Разбийте добре с телена бъркалка и варете на котлона 10 минути на умерен огън, като често разбърквате. Минутите се броят от момента на завиране.

След това сипете сметаната, кондензираното мляко (от високия процент, гъсто и сладко), ванилията и канелата.

Варете още 10 минути или до сгъстяване на крема. Гъстотата може да се регулира според вкуса. Ако искате си добавете още сметана или мляко, случай че кремчето ви се стори по-гъсто.

Имайте предвид, че след като изстине, ще стегне още.

Разпределете кремчето с грис в десертни купички и гарнирайте по Ваш избор - с поръска от канела, настърган шоколад, плодове.

Да ви е сладко с този перфектен крем с оризов грис!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: