Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Хайвер»Хайвер от оризов грис

Хайвер от оризов грис

ДориДори
Новак
124
Хайвер от оризов грис1 / 2
11/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • оризов грис - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • вода - 3 1/2 ч.ч.
  • олио - 150 мл
  • лимони - 2 с.л. сок
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври. Добавя се оризовия грис, като се бърка непрекъснато.

След като се свари се оставя да изстине леко, добавя се олиото солта лимоновия сок и лука, който е настърган на ситно.

Разбърква се да се получи хомогенна смес. Отгоре се поръсва с черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Приятна разядка...
24.12.2018 14:20