Начин на приготвяне
Шунката и гъбите нарязваме на еднакви по големина парченца. В тиган с зехтин поставяме първо гъбите, а след това и шунката да се запържат.
Прибавяме подправките черен пипер и риган, ако е необходимо и посоляваме. Междувременно в подсолена вряща вода се поставят талиателите да се сварят за около 4-5 минути.
Част от водата при варенето на талиателите се добавя към запържените гъби и шунка и се прибавя доматеното пюре. Соса се разбърква.
Талиателите се отцеждат от водата и се прибавят към соса. Разбърква се всичко и се оставя за минута, две на котлона.Добавя се половината от настърганата кашкавалена моцарела.
След това се разпределят талиателите в две чинии и се поръсва с останалата настърганата кашкавалена моцарела.
Опитайте нашите свежи талиатели с крехка шунка и ароматни печурки – истинско удоволствие за сетивата!