Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Печурки в масло на тиган

Печурки в масло на тиган

EleonoraEleonora
Новак
156411
Печурки в масло на тиган
Снимка: Eleonora
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Едно ароматно мезе, което трябва да се изяде, докато е топло. Затова да си кажем наздраве и да почваме"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г пресни
  • масло - 50 г краве
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - подправки по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и се надребняват

Задушават се в мазнина, като от време на време се бъркат, за да не залепнат или загорят.

Накрая се овкусяват с ароматните подправки като мащерка например.

Чесънът се пресова и с него се поръсват задушените гъби.

Печурките в масло на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Гъби не се мият а се белят или се почистват с четчица !
Как толкова години не го разбрахте ! ?
18.03.2023 19:38
1