Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Ароматни печурки в масло

Ароматни печурки в масло

МикаМика
Новак
2823442
Ароматни печурки в масло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ароматни печурки в масло - едно от най-вкусните мезета и предястия"

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • олио - 10 мл
  • лук - 1 бр.
  • печурки - 400 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бяло вино - 100 мл.
  • черен пипер - 3 г
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките за тази вкусна рецепта с гъби трябва да са дребни, защото се приготвят цели.

В дълбок тиган се разтапя маслото и се прибавя олиото.

След като маслото се разтопи, се слага ситно нарязания лук и целите гъби.

Запържват се, докато станат златисти и чак тогава се сипват виното и магданозът.

Когато виното изври, се добавят черният пипер и чесънът.

Готви се още за около 2 или 3 минути и ароматните печурки в масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: