Начин на приготвяне
Лещата се измива в няколко води и се оставя да се накисне в студена вода за една нощ. Прецеждаме лещата, измиваме отново и варим във вода на слаб огън.
След това я отцеждаме от водата в гевгир и поставяме в купа. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, мащерка, джоджен и розмарин.
Морковът се настъргва, а лука се нарязва на ситно. В тиган се задушават зеленчуците с малко олио и малко вода и след това не прибавят към лещата.
Взимаме една кора поставяме в редичка от плънката в дългия и край, а останалата кора намазняваме леко с олио. Навиваме на руло от край с плънката. Полученият фитил навиваме баницата на кравай.
Така процедираме с останалите продукти като правим индивидуални банички с леща, които подреждаме в тавата на фурната покрита с хартия за печене.
Намазваме отгоре малко с олио постните банички, поръсваме със сусам и печем в предварително загрята фурната на 200 градуса за около 30 минути.
Опитайте нещо ново – тази баница с червена леща и морков, перфектна комбинация от вкус и здравословни съставки, която ще ви накара да я приготвяте отново и отново.