Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа с моркови и червена леща

Кремсупа с моркови и червена леща

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Кремсупа с моркови и червена леща
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кремсупа с моркови и червена леща"

Необходими Продукти

  • моркови - 4 големи
  • чесън - 4 големи скилидки
  • червена леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава, средно голяма
  • кокосово мляко - 1 кутия
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон - 5 ч.ч. или пилешки бульон
  • черен пипер - на вкус
  • канела - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на ситно и заедно със зехтина слагаме в тенджера.

Сотираме за около 5 минути или докато лукът омекне и стане прозрачен.

Добавяме всички подправки, солта и нарязаните на малки парчета моркови.

Запържваме за още няколко минути.

Прибавяме червената леща, доматеното пюре, кокосовото мляко и зеленчуковия бульон.

Оставяме да заври, след което намаляваме котлона до много слаб и оставяме супата покрита да къкри за около 20 минути или докато лещата се свари и по-голямата част от течността се абсорбира.

Когато е готова, пасираме супата от леща.

Ако е необходимо, добавяме още сол или бульон към кремсупа с моркови и червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: