Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от червена леща

Салата от червена леща

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Салата от червена леща
Снимка: Петя Конова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусна червена леща, от която е приготвена интересна и апетитна салата!"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г червена
  • кисели краставички - 5 бр.
  • чушки - 1 печена, червена
  • червен лук - 1 глава
  • бекон - 150 г
  • зехтин
  • оцет
  • сол
  • магданоз - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете червената леща, но без да я преварявате.

След като се охлади, я прехвърлете в купа и добавете нарязаните кисели краставички, скълцания червен лук и нарязания бекон.

Овкусете салата от леща с подправките, разбъркайте и поднесете след 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: