Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъста Червена Леща

Гъста Червена Леща

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Гъста Червена Леща
Снимка: Мартина Тракова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Червена леща, с която ще се нахраним добре, тъй като е по-гъста и прилича повече на манджичка, отколкото на супа"

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 гр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио - 50 мл.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на кубчета с големината на лещата.

Слагат се в тава на котлона и се задушават до омекване. Прибавяме и лещата за минута-две и добавяме вода.

След като заври водата, прибавяме подправките. Готвим на умерен огън и след като е станала готова лещата, прибавяме и доматеното пюре.

Оставяме да поври 5 мин и махаме от котлона.

Поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Другия път ще опитам без брашно
12.01.2016 10:23
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Само че аз я сгъстявам с 4 с.л. брашно размито в малко вода.
11.01.2016 20:15
1
Покажи всички подкоментари